tint.today interieurproducten, met kleur en flow

 number one carpet 200x300 cm ovaal. Verkrijgbaar in meerdere afmetingen. Samenwerking met Nathalie van der Schoot interieurontwerp

LEAN GREEN BELT

Boek bestemd voor HBO-studenten  en professionals om zelf de Lean  management principes te kunnen oefenen en toepassen in de praktijk, geschreven door Ton van Kollenburg

GOOD NIGHT DESIGN

Voor de wedstrijd GOOD NIGHT DESIGN van het Bosch Architectuur Initiatief, hebben wij Nathalie van der Schoot en ik een hotelkamer ontworpen die als zelfstandige unit geplaatst kan worden op een van etages van de Mengfabriek in Den  Bosch. De Mengfabriek is een onderdeel van het fabrieksterrein van de gesloten mengvoederfabriek De Heus. Momenteel is dit voormalig industrieel gebied een culturele hotspot in ontwikkeling, waarbij het gebruik van reststromen en duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

 

Als connectie met de beeldbepalende silo’s van Koudijs hebben we gekozen voor een ronde kamer. De kamer wordt omringd met lamellen in verschillende verlopende kleuren die gedraaid en verschoven kunnen worden. Zo kun je als gast bepalen hoe licht het is in je kamer en welke kleur je wil zien. Je kiest voor openheid of privacy. Binnenin geven deze kleuren samen met de kurkvloer een warme uitstraling. Met behulp van een app kun je je verblijf verder personaliseren: stream je eigen muziek, kies geur en verlichting en beam je favoriete muurdecoratie. Het bed kan naar boven getakeld worden, zodat de kamer gebruikt kan worden als expositieruimte.

 

FLWRS


fotografie | perspex op dibond (verkrijgbaar in diverse formaten)

FLWRS


fotografie | perspex op dibond (verkrijgbaar in diverse formaten)

a series of patterns developed by Doreen van den Broek

Blend is een serie dessins ontwikkeld vanuit experimenten met water en verf. Door het mengen van de verf met het water, het toevoegen van nieuwe kleuren en de beweging van het water ontstaan onverwachte vormen en

mengkleuren. Door het experimenteren wordt steeds duidelijker wat de eigenschappen en het karakter van de materialen zijn en hoe dit van invloed is op het beeld. Alles wordt vastgelegd in honderden foto's, die het startpunt zijn voor het uiteindelijke digitale dessin-ontwerp.
Het spanningsveld ligt in het controle

over het materiaal en hoe je als grafisch ontwerper ingrijpt in het vastgelegde beeld. Eén foto vormt de basis voor

verschillende ontwerpen, die een onderlinge samenhang hebben in kleurcombinatie en vorm. Zo is het mogelijk onbegrensd te

combineren, reflecteren en nieuwe patronen te maken.

 

Blend is  a series of patterns developed  out of experiments with water and paint. 
By blending the paint with water, the addition of new colours and the movement of the water creates unexpected shapes and mixed colours. Through experimentation is increasingly clear what the properties and  character of the materials are and how this affects the image.

Everything is captured in hundreds of photographs, the starting point for the final digital pattern design. The tension lies in the control of the material and how to intervene as a graphic designer in the captured image. One image is the basis for different designs, which have a consistency in colour combination and shape. Thus it is possible to combine limitless, to reflect and to

create new patterns.

 

SILENT DESERT

De openbare ruimte bestaat steeds meer uit vergeetplekken:

functionele plaatsen die allemaal op elkaar lijken zoals parkeergarages, stations, vliegvelden, snelwegen en shoppingmalls. De tijd die je in dit soort plekken doorbrengt bestaat vaak uit wachten. Je bevindt je in een vacuüm, je staat even ‘on hold’. De meeste mensen trekken zich dan terug in hun eigen persoonlijke ruimte, door middel van je smartphone of een boek, omdat men de behoefte heeft om een eigen plek te creëren. Interactie met anderen is er niet, je identiteit is niet van belang. Om ook op een fysieke manier je eigen ruimte te creëren, heb ik een sjaal ontworpen. De sjaal is gemakkelijk mee te nemen en neemt niet zoveel ruimte in dat je anderen in de weg zit.

Het patroon op de sjaal is de weerspiegeling van de openbare ruimte door de zichtlijnen van deze ruimtes te gebruiken en persoonlijk door de felle kleuren en het toevallige patroon.

 

The public space increasingly consists of nonplaces: functional sites that all look alike such as car parks, stations, airports, highways and shopping malls. The time you spend in places like this often consists of waiting. You are in a vacuum, you're just on hold. Most people hide  themselves into their own personal space, through your smartphone or a book, because they have the need to create their own place. There is no Interaction with others, one's identity is not important. To create your own space in a physical way, I created a shawl. The shawl is easy to carry and does not take much space. The pattern on the shawl is on the one hand a reflection of the public space by using the sightlines of these areas and on the other hand personal by the bright colors and casual pattern.

 

infographic: how to prepare icecream home-version and industrial version

Als consument hoef je vrijwel niets te doen voor je dagelijks eten, het is altijd en overal beschikbaar en het is goedkoop. Maar wat zit er eigenlijk in ons eten?

Er is een groot verschil is tussen verwachting en werkelijkheid.

In FOOD FOR THOUGHT zijn de ingrediënten van negen voedingsmiddelen in kaart gebracht.
Elk ingrediënt heeft een symbool. 
Zo ontstaat een systeem van 18 categorieën met ongeveer honderd verschillende ingrediënten.

In het boek staan de voedingsmiddelen afgebeeld met de betekenis van de ingrediënten. Zo kom je ondermeer te weten dat er geen vanille in vanillevla zit en dat paprikachips meer dan twintig ingrediënten bevat.

As a consumer, you virtually do nothing to obtain your daily food: it's always available and it's cheap. But what is really in our food?

There is a big difference between expectation and reality.

In FOOD FOR THOUGHT in the ingredients of nine foods are mapped. Each ingredient has a symbol. The result is a system of 18 categories with about one hundred different ingredients.

In the book, the foods are depicted with the meaning of the ingredients. You learn there’s is no vanilla in vanilla custard and pepper crips contains more than twenty ingredients.

 

FOOD for THOUGHT

 

 

 

Selfie

How to make your own typocake

Saïdja & Adinda

CATALOGUE FOR BART SOMERS SCULPTURES

EEN GLOSSY VOOR ADRIAN FRUTIGER'S

A GLOSSY FOR ADRIAN FRUTIGER'S

Univers

 

fotodagboek | fotodiary

logo voor MORE VINTAGE een webshop voor vintage design uit de vijftiger, zestiger en zeventiger jaren: www.morevintage.nl

 

logo for MORE VINTAGE a webshop for vintage design from the fifties, sixties
and seventies: www.morevintage.nl

 

The sky is not the limit:

branding JUPITER

kwartet kaartspel met pictogrammen |
pictogram card game

 

NEDERLAND VERBETERT

Feel the odour of

home | portfolio | dessins | contact

©QUICK BROWN FOX --jumps over the lazy dog is een pangram, een zin waarin alle letters van het alfabet gebruikt worden. Een pangram wordt vaak gebruikt voor letterproeven

© QUICK BROWN FOX --jumps over the lazy dog ​​is a pangram, a sentence in which all the letters of the alphabet are used. A pangram is often used for type specimens